Streptococus

Dobry den obracim se na vas s dotazem ze uz nevim kudy kam.asi pred 3 mesici jsem vam psala mela jsem ve vagine nalez gardanelly.po dobrani prasku a chvili pote jsem zase chytla mykozu..potom zase ecolu a mykozu kdyz jsem sla na kontrolni stery vysly mi dva streptococi.hemolitycky a agalacliae.:(zadny nechraneny pohlavni styk jsem nemela veze se to semnou od te gardanelly.nevite cim to muze byt ze mam vzdy jiny nalez ve vagine?dostAla jsem na leceni augmentim a na zavadeni .z ceho to muzu takhle mit vzdyt to neni normalni abych mela stale problem i kdyz sex mam chraneny .Imunita ?nemuzu to mit i s oralniho styku?dwkuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gardnerella není patogen, to za prvé, je to normální zástupce v pochvě. Je logické, že po přeléčení vyrostlo něco jiného, protože žádné prášky Vám v pochvě sterilní prostředí neudělají a všechny potlačí jen část osídlení. Za druhé se neřeší příčina ale jen důsledky léčby předchozích důsledků. Příčina je ve špatném, málo kyselém prostředí v pochvě a to zase souvisí s celou životosprávou, jídelníčkem, pohyby, psychikou. Jestliže má partner v puse všechny uvedené bacily, tak samozřejmě přenos možný je.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: