Streptococus

  • Dotaz od: Pavlína P.
  • Publikováno: 29.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, byla jsem dnes u ORL a díky výtěru krku mi našel streptococus beta hemol., zašla jsem k lékaři kvůli častým angínám a bolestem v krku. Napsal mi antibiotika po 8 hodinách-Augmentin 625 a doufám, že mi zabere. Mám již asi po 4 během roku angínu a nikdy sem nepociťovala úplné vyléčení. První moje otázka zní: Kdy bych musela jít na trhání mandlí a zda je to nutné? A druhá: Je streptococus nakažliví(líbáním,mluvením,kýcháním,když jsem s ostatními v blízkosti???) Mohu chodit ven?Neschopnost nemám a v po.chci jít do práce. A třetí otázka: Když by mi horní mandle vytrhly, nemá to pak nějaké vedlejší účinky? Děkuji velice za vaši odpověď. Přeji hezký den. S pozdravem Petrová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ad A) Na "trhání mandlí" je možné jít až v okamžiku, kdy jste zdravá. Po zákroku by se časté angíny neměly opakovat. Ad B)Ano, streptokokus je nakažlivý jako každá jiná angína. Ad C) Každá operace s sebou nese určitá rizika, nicméně u této operace nejsou velká. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: