Streptokok

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor ohledně mého skoro šestiletého syna. Syn měl před rokem chrapot a zadní rýmu, vzhledem k tomu, že ve školce byla velká epidemie spály, vzala jsem ho na výtěr. Streptest byl pozitivní, syn byl přeléčen Ospenem 500 na 10 dní. Po cca 14 dnech začal močit krev a otekl, prodělal akutní postreprokový zánět ledvinných klubíček. Před měsícem opět zadní rýma a pozitivní streptest, opět přeléčen Ospenem na 10 dní + Pendepon. Nyní cca po 3 týdnech opět Streptest pozitivní, ASLO 481. ORL lékař navrhuje další Pendepony, dětská lékařka doporučuje další Penicilin a já nevím, co je pro syna lepší. Doplním, že měl již 2x zánět kyčlí. Mám strach, aby neměl další komplikace. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi bych byla pro Pendeponizaci. Jako ORL lékař bych vyloučila ložiska infekce - nosní, ev. krční mandle. Ohledně opakovaného nálezu streptokoka a léčby by však bylo lépe se obrátit na infektologa.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x