Streptokok ?

Dobrý den, od soboty ležím doma údajně dle doktora s chřipkou. Příznaky - ze začátku bolest v krku, pak zvýšená teplota, rýma, kašel, nález na prudůškách, bolest kloubů a teď se mi udělala na obou loktech vyrážka. Doktor mi předepsal antibiotika Duomox, ale vyrážka se objevila dřív, než jsem užila první tabletu, takže alergickou reakci můžu vyloučit. Na jedné internetové diskuzi mi odpověděla jedna paní, že stejnou vyrážku měla taky a byl to streptokok, příznaky prý měla podobné jako já. Prosím tedy o odpověď, zda by to mohl být opravdu streptokok? Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokokovou infekci nelze z pouhého popisu obtíží vyloučit ani potvrdit. Nicméně předepsaná antibiotika jsou proti streptokokům účinná, takže i kdybyste měla streptokokovou infekci, máte odpovídající léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: