Streptokok

Dobrý den. Desetileta dcera meho bratra ma, pravdepodobne v krku, streptokoka. A to uz delsi cas, kdy zatim zadna lecba nepomohla. Muj dotaz zni, zda se od sestrenice muze nakazit muj dvaceti mesicni syn. Pripadne jestli hrozi nejaka rizika. Velice vam dekuji za odpoved. Mila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete který druh streptokoka dívka má a jaké má klinické potíže. Může se totiž jednat o nosičství, které je trvalé a žádná léčba bakterii neeradikuje. Nosičství patogenní bakterie je potenciálním rizikem pro nakažení kontaktních osob. Takže ano, váš syn se může bakterií po kontaktu také kolonizovat a onemocnět.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: