Streptokok

Dobrý den, již po třetí mi byl odebrán na stěr na streptokok v pochvě a opět je pozitivní, můj gynekolog mě léčí nitrofurantoinem, antibiotika beru uz 5 týdnů a teď bych měla brát další. Jak je možné, že ještě stále nejsem vyléčená, je to optimální brát antibiotika tak dlouhou dobu? Už si nevím rady, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Streptokoky se v pochvě ženy se podle odborníků vyskytují poměrně často. Není přitom vždy pravidlem, že by způsobovaly problémy. V takovém případě ošetřující lékař vede přítomnost streptokoka v pochvě v patrnosti, ale léčebných zásahů není třeba. Jiná je situace, jestliže streptokok v pochvě způsobuje problémy, a nebo chce-li žena se streptokokem v pochvě do budoucna otěhotnět či je těhotná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: