Streptokok

Dobrý den,dceři byl zjištěn streptoccocuc beta haemiöliticus C,ale nedostala zatím žádné léky.Nejdříve jí bolelo břicho žaludek pak se přidružila silnější hustá rýma,velká vyboulená afta vzadu v krku a bolest uzlin.Zároveň jelikož mám helicobakter pylori jí byl udělán test také,na výsledek ale čekáme.Prý se tento streptokok nijak zvlášť neléčí,ale nyní jsem četla na internetu že může způsobovat i vážnější potíže.Dcera je celkem častěji nemocná s virózami.Měla by se něčím léčit nebo to není nutné.Děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dcera nemá celkové příznaky - horečky, bolesti kloubů, nízké hodnoty ukazatelů zánětu /CRP, Bílé krvinky/, tak se nemusí kultivační nález streptococa beta hemolytica a přeléčovat. Nenapsala jste, kde byl zjištěn - nejspíše z výtěrů - nos nebo krk. Pokud by rýma přetrváváal, tak by se dalo lokálně léčit kapkami s anitibiotiky - Pamykon. Virové infekce se anitibiotiky neléčí, antibioitika působí pouze na bkterie, které mohou komlikovat virovou infekci. Pokud by se infekce vracely doporučovala bych imunologické, alergolgoické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: