Streptokok

Dobrý den, včera jsem s v práci dvakrát políbil s kolegyní (pouze na rty), vzápětí jí byla zjištěna infekce streptokokem. Zajímalo by mě, jak vysoce je streptokok nakažlivý a zda potenciální infekční dávka z polibku na rty postačuje k propuknutí nemoci. Je něco, co bych teď mohl udělat? Má např. smysl preventivně užívat Bioparox? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.U Vaší přítelkyně by bylo potřeba bližší specifikování,záleží na typu streptokokové nákazy.Licitace ohledně možnosti nákazy jsou zajímavé,ale mnoho nám nepřinesou.Bioparox má spíše desinfekční charakter,i když je to fusafungin,lokální antiinfektívum.Navštivte svého praktika,není problém provést diagnostiku u Vás.Při streptokokových infekcích je velmi dobře účinný netoxický penicilin.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: