Streptokok

Dobrý den, píši Vám znovu. Ve středu jsem dobrala antibiotika na angínu - streptokokovou. A od včerea mam znovu nateklé mandle jako před týdnem... jenže mi ve středu když jsem dobrala ATB píchali pendepon. Nyní mám znovu mandle nateklé a velké jako švestky. Bolest a čepy na mandlích. Chtěla jsem se zeptat, zda mi lékař může dát antibiotika když mám píchlý pendepon ?

Odpověď odborníka:

Pendepon je depotní penicilin.Vaše mandle nemusí být nutně zvětšené pro bakteriální infekci,existuje i virová angína.Penicilin je suverénním lékem pro infekce vyvolané streptokokem.Váš lékař by pravděpodobně "naslepo"další antibiotikum nenasazoval,musel by mít průkaz jiného mikroba jako původce Vaší anginy,i s udáním citlivosti na antibiotikum.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: