Streptokok

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na léčbu mého 10 měsíčního syna. Od 4 měsíců je neustále nastydlý, zahleněný, rýma. V 7 měsících měl antibiotika Pamycon v 8 další antibiotikum (jeho název si nepamatuji) Nyní mu udělali výtěr z nosu a zjistili streptokoka a dostal opět Pamycon. Po 3 dnech užívání dostal teploty okolo 38, je zahleněný kašle a má rýmu a zánět spojivek. Doktorka další léčbu prozatím nezahájila. Dýky neustálemu nachlazení nemá ani dokončené očkování Hexa vakcínou, chybý nám třetí dávka ( druhá byla v srpnu). Jelikož mám ještě 3 letou dceru, která je také často nemocná, co začala v září chodit do školky, chci se optat jestli i u ní mám trvat na výtěru z nosu. aby se vyloučila nákaza streptokokem, popřípadě, jestli by nebylo dobré vyšetření na imunologii

Odpověď odborníka:

Dobrý den, recidivující respirační infekce určitě patří k indikacím na imunologické vyšetření. Vyloučit by se měla i alergie, neléčení alergici jsou náchylnější jak k bakteriálním, tak k převážně virovým infekcím. Zkuste pravidelně probitika, colostrum, pravidelně aplikovat do nosu Vincnektu. Vyloučit by se měla i zvětšená nosní mandle.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x