Streptokok

Dobrý den, byl mi objeven streptokok v pochvě, kt. mi pravděpodobně způsobil zánět obou vaječníků. jsem přeléčena antibiotiky. Chtěla jsem se zeptat, jak se před streptokokem chránit. Musí se nechat vyšetřit i přítel? Musím se jen sprchovat? Nemohu se koupat ve vaně? Také se chci zeptat, zda může být zánět v pochvě způsobený také orálním sexem nebo fistingem. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste přeléčena, není třeba nadále zachovávat zvláštní opatření, jako například vyhýbat se vaně. Přítel se nemusí nechat vyšetřit, pokud on sám nemá potíže. Přenos streptokoků je samozřejmě možný při orálním sexu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: