Streptokok

I pani doktorko, Moje dcera je nyni doma s horeckami u dr. Crp 16 vyter streptokok A a hemofil.. dostala ant penicilin...krk ma cisty ma rymu a kasel... Ja jsem v 17tt a byla jsem tez na vyteru pred tydnem me bolel hrtan a vykaslavala jsem zlutozelene hleny, lehce bolest v krku ale asi z toho vykaslavani, bez teplot... Muj dotaz zni co delat kdyz mi tez z vyteru vyjde str.a a neboli me v krku obcas jen jeste trochu hlenu vykaslam i vysmrkam mam zastreny hlas jen vecer po namaze mluveni,bez teplot zda ho take preleci ant, ci by stacil lokalni bioparox nebo homeopatika streptococinum ci to nechat byt...jde mi spise aby to neohrozilo plod moc dekuji za odpoved snad znicime bacil

Odpověď odborníka:

Výsledek výtěru z krku je nutno vždy hodnotit současně s ohledem na klinický stav tj. na přítomnost či absenci potíží. Pokud tedy není pozitivita výtěru doprovázena potížemi, zkusila bych nejdříve léčit bez antibiotik podávaných celkově, tj, léčit již zmíněným Bioparoxem a Streptococcinem. S odstupem cca 2 týdnů bude vhodné výtěr zopakovat a postupovat dál dĺe jeho výsledku.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: