Streptokok a čepy na madlích + kojení

Dobrý den, prosím pěkně o radu, opakovaně mi byl nalezen ve výtěrech z krku streptokok. Stále se mi dělají bílé čepy na mandlích, které musím denně odstraňovat a způsobují nepříjemný pocit v ústech. Můj problém je ale hlavně v tom, že kojím, mohu nějak ohrozit své dítě? Mám raději přestat kojit a přeléčit se antibiotiky? Kojím 8 měsíců a tímt problémem trpím tak 3 měsíce, děkuji Vám

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě je částečně chráněné protilátkami z mateřského mléka a pokud nemáte akutní zánět mandlí ("angínu"), nelíbáte dítě na ústa nebo na něj nesaháte neumytýma rukama po odstraňování čepů, není příliš pravděpodobné, že by se od Vás nakazilo. Nicméně přeléčit se můžete, i během kojení lze užívat některá antibiotika (např.penicilinová, a streptokoky jsou obecně na tato antibiotika citliví, tj.tato ATB je hubí). Domluvte se se svým lékařem, jak dále postupovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: