Streptokok a dítě

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka B, zatím nejsem těhotná, ale chtěla bych v budoucnu. Přenáším streptokoka na partnera při nechráněném styku? A další věc, co mě trápí a nemám odvahu se na to zeptat gynekologa. Kdyby se mi narodilo dítě a partner by na něj sáhl neumytýma rukama po sexu( včetně prstění), jestli by se dítě nakazilo. Případně, v kterém měsíci života už pro dítě streptokok B nebezpečný není. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Streptokok B pro Vás není žádným klinickým nebezpečím. V případě pozitivity se krátce před porodem na ochranu plodu podává matce penicilín. Partnerovi doporučím na novorozeně sahat umytýma rukama. S pozdravem

MUDr. Hynek Kudělka, MBA
MUDr. Hynek Kudělka, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: GYNET GROUP Centra ambulantní gynekologie a porodnictví: Ostrava-Zábřeh - Výškovice - Havířov - Karviná - Orlová

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: