Streptokok a e.coli

Od září mám problémy gynekologické a urologické problémy, brala jsem také doxybene na chlamydie. Nyní mi jsem měla 2x pozitivní gyn. stěr na streptokoka a e.coli, poprvé přeléčeno 5 dní sumamed, po druhém pozitivním stěru mi bylo řečeno, že se nedá nic dělat, radila jsem se s obvodní lékařkou, ta mi doporučila 3 měsíce kůru betaklukanů a poté zkusit opakovat test na chlamydie. Bolí mne mne střídavě klouby na levé straně těla. Na kterého lékaře bych se měla se svými potížemi obrátit? Na imunologa?

Odpověď odborníka:

1) Co se týče bolestí kloubů, pak nejvhodnější by byla návštěva revmatologa. 2) Přítomnost streptokoků, E.coli a i dalších mikroorganismů (kvasinek) v gynekologických cestách je způsobena kontaminací z tlustého střeva, kde se tyto mikroorganismy normálně vyskytují. K jejich přenosu dochází při nedostatečné hygieně, pohlavním styku apod. Takže nejdůležitější je prevence: umytí po každé stolici, důkladná hygiena obou partnerů před stykem, vyhnout se manipulacím v okolí konečníku, análnímu styku apod., sprchování po styku. Také je vhodné používat Fermalac vaginální tablety s obsahem laktobacilů.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: