Streptokok a operace

Dobrý den, prosím o radu. Možná bude můj dotaz znít hloupě, ale trápí mě to. Už skoro rok mám gynekologické problémy (pálení, svědění, řezání). Při kultivaci mi byl zjištěn masivně streptokok agalactiae. Dostala jsem už několik mastí, antibiotika. Nic nezabírá. Teď to zkouším přírodní cestou pomocí bylinek, ale není to OK. Asi před půl rokem mě začalo bolet břicho. Absolvovala jsem vyšetření na urologii, chirurgii. Nikde na nic nepřišli. Lékař mi doporučil revizi břicha s odnětím appendixu (možný chronický zánět). Chtěla bych se proto zeptat, jestli mohu tuto operaci bez obav podstoupit, když mě trápí ten streptokok. Všechny ty orgány jsou v břiše tak blízko u sebe, tak jestli nehrozí nějaký přenos, pooperační komplikace. Popř. jestli mám počkat, až se streptokoka zbavím. Nemáte nějakou zkušenost, co by na něj pacientkám zabíralo? U mě zatím vše selhalo ... Nebo je možné, že se to zlepší po operaci (kdyby se zánět appendixu skutečně prokázal)? Mockrát děkuji!!!

Odpověď odborníka:

Pokud vám byla doporučena appendektomie, můžete ji bez obav podstoupit, streptokok agalactiae v pochvě není překážkou, bylo by vhodné zhotovit citlivost a podle výsledku cíleně nasadit léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x