Streptokok agalactiae

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka. Vím, že při porodu mi budou muset dávat antibiotika. Až mimčo bude narozené, kdyby náhodou partner na něj sáhl po našem sexu ( včetně prstění ), přenesl by na něj streptokoka? Od kdy je dítě odolné vůči tomuhle streptokokovi? Poté by mě zajímalo, jestli ho můžu přenést na partnera a jestli ho může chytit do krku z orálního sexu. Velmi mě tohle trápí. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, je to u některých žen běžný patogen, nebezpečný je při průchodu porodními cestami, miminko nenakazíte, protilátky bude mít z mateřského mléka.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: