Streptokok agalactiae

Dobrý den, již rok a půl mám neustálé gynekologické a močové problémy,z kultivace vždy vyjde Streptokok ag. Přeléčena Penbene 1500 na 10 dní po 8 hod, pak kvasinky,ale těch se lehce zbavím různýma globulema ( Macmiror,borox, dafnegyn,jenamazol at.) ,chvili na to opět streptokok.Mám ho v moči i moč.trubici. Gynekologové tvrdí,že zničit nejde,že se pořád vrací. Ničí mi to sexální život s manželem, každé močení se bojím bolesti.Sliznice kolem poševního vchodu je pořád zarudlá a jakoby prolezlá, pod vchodem na sliznici jsou vystouplé útvary( nejsou kondylomata) které se různé zvětšují a zmenšují a na dotyk bolí nebo svědí. Čtu různé diskuze,jak se ho nejde zbavit. To opravdu na to nic není,co by pomohlo?? nyní aplikuji koloidní stříbro a globule s kys.hyaluronovou, beru betaglukany a alivictus. Zkoušela jsem i wobenzym, kortikoidy v mastech.Je potřeba např. dát antibio i manželovi pro jistotu,i když mu z kultivace nevycházi?Zaroveň mě neustále palí i mandle,i když nejsou zvětšené ,z kultivací bežná flora. Z imunologického hlediska jsem v pořádku, nejsem ani alergik. Zoufalství...Díky,VM

Odpověď odborníka:

Dobrý den, manžel za tyto potíže nemůže. Měla byste být ovšem vyšetřena i na pohlavně přenosné infekce. Dále i kožní vyšetření. Určitě prospěje delší pauza se sexem a probiotika typu Lactobacillus. Důležitá je lubrikace a dostatečná hygiena obou partnerů. Jinak je potřeba zkoušet konvenční a dále i nekonvenční způsoby prevence a léčby

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Streptokok | Od: Michaela | 5.9.2015 14:44
Také jsem se streptokokem dlouho bojovala a už
jsem to vzdala, vyléčit ho opravdu nejde. Mě co
zabralo, tak dlouhodobý sexuální půst. I když pořád
streptokoka mám, tak už nepociťuji problémy.
reagovat
re:Streptokok ag. | Od: Vladimíra | 5.9.2015 18:25
Dělá to pouze a jenom streptokok!!!Nechápu,že
se to nedá řešit,když všechno ostatní se vyřešit
dá... Já jsem vyšetřena snad na všechno co
jde,urologie,venerologie,gynekologie ( všechny
pohlavně přenosné nemocni včetně
ureoplasmat,mykoplasmat,chlamidií, totéž
manžel) Lactobacily užívám dlouhodobě už
rok,ale to mi přijde o ničem,z kultivace jich mám
dostatek. Nikdy jsem takový problem neměla,max
kvasinky nebo e coli v močáku.Až po IVF po 6 ti
letech to začlo..to skončilo ve 22tt potratem kvůli
vývojové vadě srdce... po přeléčení na venerologii
Penbene jsem ihned otěhotněla,ale streptokok se
zase namnožil.S manželem ani nesouložíme,jsme
si věrní a hygienu dodržujeme dostatečně ,někdy
až moc... nyní mám 7 týdnů do porodu, bojím se
o díte,aby se nenakazilo. Vím,že mi dají infuzi,ale
jsem na antibio zvyklá.
reagovat
re:re:Streptokok ag. | Od: Michaela | 7.9.2015 12:48
Bohužel opravdu vyléčit nejde. Dle slov mého
gynekologa, to má každá druhá a je to
nevyléčitelné, já mám hygienu přehnanou, přesto
se mi tahle bakterie z konečníku tam dostala. Při
porodu se to řeší antibiotikama, dítě se pak
nakazit nemůže. Je to bohužel doživotní bakterie
a pokud nedělá problémy, tak se léčit nemá kvůli
rezistenci na antibiotika. Je to nepříjemné se s
tím smířit, ale bohužel se nedá nic dělat. Většina
žen jí má jako přirozenou bakterii, v pochvě se
vyskytují i střevní bakterie, které jsou v
rovnováze, ale pokud se pomnoží, dělají
problémy. Já mám streptokoka ojediněle, kromě
výtoku jsem bez problémů, ale jsem neštastná z
toho, že jsem tím nejspíše nakazila i partnera.
Pokud je ovšem streptokok i v moči, tak se léčit
musí, protože pak už je to pro dítě opravdu
nebezpečné, v pochvě se to neléčí až do porodu.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: