Streptokok agalactiae, slabá imunita a plánované těhotenství

Dobrý den, s přítelem jsme se před dvěma měsíci rozhodli, že vysadim po 10ti letech HA a začneme se snažit o miminko. Od te chvíle u mne začaly vlekle komplikace a problémy. Byla jsem porad nachlazena, bolela mne stále hlava a byla jsem často unavena. Navíc mne začaly bolestive a palive výtoky z pochvy. Můj gynekolog mne 4 krát s odstupem času nasadil clotrimazol a canesten gel proti kvasinkám. Když se mi problém popáté vrátil, udělal mi kultivaci, ktera prokázala přítomnost streptokoka agalactiae. Řekl mi, že ten může za veškeré me komplikace a nasadil mi antibiotika Ospen. Jeho verdikt zněl: dobrat oralně antibiotika a začít vaginálně uživat gynocaps na zlepšení poševní mikroflóry. Také mi řekl, že si mám ještě před těhotenstvím posílit imunitu, že ji mám velmi oslabenou a že bych měla možná i uvažovat o změně práce, jelikož dělám učitelku v MŠ a pohybuji se ve virovém a stresovem prostředí. Dále neměl na mne čas. Vzhledem k tomu, že se snažíme o miminko, chtěla jsem začít uživat kyselinu listovou nebo mamavít nebo lékařem doporučeny inofolic, ale je mi jasné, že se musím napřed pořádně vyléčit. Dle ovulačních testů jsem ještě od vysazení neměla ovulaci, tudíž otěhotnění je zatím nemožné. Me dotazy Prosím zní: Je postup léčby, kterou stanovil lékař správný a mám podle ni postupovat? Doporučíte mi nějaka probiotika vhodna k těmto antibiotikum? Jak si posílit imunitu? Existuje nějaký volně prodejny doplněk stravy k posílení imunity? Mohu bezprostředně po dobrani antibiotik společné s gynocapsem začít brát inofolic či mamavit? Měl by jít k obvodnímu lékaři na testy i Můj přítel, zda nemá také streptokoka ode mne, ať si ho nepředáváme stále dokola? A je možné, že za to, že nemám ovulaci a nejsem pořád těhotna může streptokok? A kdy od tohoto verdiktu a léčby se můžeme zase pokoušet o miminko? Omlouvám se za tento dlouhý sloh, ale sama si nevím rady a lékař mi na me otázky neměl čas a náladu odpovědět. S pozdravem Lenka.

Odpověď odborníka:

Postup vašeho lékaře je logický a správný,léčba poševních zánětů je více než vhodná,co se týče přípravků na zvýšení imunity je jich volně prodejných celá řada,nejlépe je poradit se v lékárně, Chybějící ovulace ale nemá zcela jistě se streptokokem žádnou souvislost, řada pacientek s tímto nálezem normálně bez problému otěhotní,jako první bych tedy viděl zjištění zda k ovulaci skutečně nedochází a pokud ne neztrácet čas a pokusit se ovulaci stimulovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: