Streptokok aslo 703

Dobrý den, u dcery 6 let byl v dubnu náhodně při výtěru zjištěn Streptokok A. Byla nasazena ATB, která nezabrala. Poté jsme chodili na Pendepon, ale výtěr opět ukázal přítomnost Streptokoka, ASLO 648. Jelikož jsem nevěřila v účinnost dalších ATB, rozhodla jsem se zkusit homeopatika Streptococcinum a Mercurius. Jako doplněk k tomu jsem ještě dávala Oscillococcinum, v léčbě nadále pokračuji. Bohužel ani to nepomohlo, teď je ASLO 703. Naše paní doktorka nás posílá na konzultaci na ORL, navrhuje vyndání mandlí a další Pendepon. Vzhledem k tomu, že dcera je minimálně nemocná, nikdy neměla anginu nebyla bych pro odstranění mandlí. Dcera naštěstí žádné problémy nemá, ale vím, že situaci musíme nadále řešit. Navštívili jsme také léčitele, dal nám kapky z vlašského ořechu, které nyní užíváme. Už opravdu nevím jak se toho zbavit, mám strach, aby při nějakém oslabení nepropukly komplikace s tím spojené. Předem mnohokrát děkuji za Vaši odpověď. L.V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ASLo může být zvýšené mnoho měsíců po infekci, normalizuje se někdy až po roce od prodělání infektu. Řídila bych se proto výtěrem z krku. Nepíšete, jaká brala dcera antibiotika, nemohu Vám proto poradit, ale přikláněla bych se při přetrvávání pozitivního výtěru k aplikaci alespoň 7 dávek prokain penicilinu, který se podává nitrosvalově - injekce po 24 hodinách. Konzultace s ORL specialistou je jistě na místě. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dlouhodobá léčba streptokoka antibiotiky | Od: Kostková Iva | 4.11.2016 17:30
V polovině června mi paní
doktorka našla výtěrem z krku
streptokoky.Nasadila antibiotika
Penbene a ty beru dodnes, to je
už skoro 5 měsíců.CRP mám
pořád zvýšené, nyní 52.Mám
obavy,zda je léčba správná, když
se stav ani po 5. měsících užívání
antibiotik nelepší.Děkuji za
vyjádření.
reagovat
re:Dlouhodobá léčba streptokoka antibiotiky | Od: uLékaře.cz | 7.11.2016 13:26
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Články: Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Zánět patří k mechanismům...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Je pro vás menstruace utrpením? Může jít o signál jiné nemoci!
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Ukládá se chřipka
Články: Ukládá se chřipka "na srdce"?
Chřipka nemusí vždy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: