Streptokok b a alergie na penicilin

Dobry den, byla mi zjistena pritomnost streptokoka typu B v pochve. Aktualne jsem 37+3 tt a pri porodu bych tedy mela dostat antibiotika, aby se dite nenakazilo. Bohuzel jsem se jednou osypala po penicilinovych antibioticich Augmentin, proto bych pri porodu mela dostat antibiotika jine rady. V porodnici mi predepsali antibiotika Klimicin, ale po precteni pribaloveho letaku a dalsich dostupnych informaci na internetu si nejsem jista spravnou volbou. Chtela jsem se zeptat na Vas nazor, zda jsou tyto antibiotika v tomto pripade opravdu vhodna ??? O lecbe streptokoka typu B temito antibiotiky jsem se nikde nedocetla. Vsude se uvadeji klindamycin, ampicilin apod. Predem dekuji, Radka K.

Odpověď odborníka:

Špatně jste četla příbalový leták Klimicin obsahuje jako účinnou látku klindamycin. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x