Streptokok b - kdy dítěti nevadí

Kdyby partner sáhl na narozené dítě potom, co by mě prstil a neumyl si poté ruce, nakazil by dítě streptokokem? V kolika měsících dítě už je proti streptokokovi odolné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte mít strach. Streptokoky se totiž běžně vyskytují jako mikroflóra lidského těla a většinou nepředstavují žádné riziko , jen v některých případech dochází k rozvoji infekce.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza (1. díl)
Články: Endometrióza (1. díl)
Název endometriózy pochází...
Zjistěte, co dělat, když vaše dítě bere drogy
Články: Zjistěte, co dělat, když vaše dítě bere drogy
V dospívání náctiletí z...
Měření cévního věku – už jste o něm slyšeli?
Články: Měření cévního věku – už jste o něm slyšeli?
Určování cévního věku je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: