Streptokok b přenos

Dobrý den, je možnost přenosu streptokoka skupiny B na partnera? Mám ho v pochvě a nerada bych partnera nakazila při klasickém sexu. Poté bych se chtěla zeptat, jestli ho ode mě může chytit i orálním stykem.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokok skupiny B je součástí přirozené flory v pochvě. Jeho přítomnost se nijak neprojevuje (kromě porodu). Tato bakterie je tedy volně rozšířená v populaci a nemá cenu tedy řešit přenos na partnera.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: