Streptokok beta hemolytický c

Dobrý večer, paní doktorko! Již od října se léčím "pomalu na vše" u své OL. Zprvu to byla jen rýma, kašel, občasné bolesti v krku, následně to byla chřipka, opět rýma, kašel, bolesti kloubů. Mladší bratranec měl třikrát angínu, objevili mu streptokoka a protože jsem s ním byla v dobu jeho nemocí ve styku, nechala jsem si výtěr z krku udělat také. Výsledek byl streptokok beta hemolytický C. 15.1.2012 jsem dobrala antibiotika Ospen 1500, nyní mám opět problémy s bolestí v krku a s bolestmi hlavy (jsem migrenik, ale tyto bolesti hlavy jsou jiné). Mám potvrzenou alergii na pyly, roztoče, prach, seno, kočka, potkan. Všemu se nažím vyhýbat, naši kocouři ke mně nesmí, potkany má pouze bratr, ke kterému chodím velice zřídka. Brala jsem GS imunostim (cca od půlky října), na doporučení sestry z imunologie z Motola beru přes tři měsíce hlívu ústřičnou, dále mám vitamíny (ať "šumáky", tak i z ovoce a zeleniny) Jsem už zoufalá, že se mi všechno vrací a začínám pochybovat o léčbě mé OL. Může všechno tohle nějak souviset s velmi oslabenou imunitou? Popřípadě jak se mám sama léčit a chránit se před dalšímy nemocemi. Děkuji, Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste polyvaletní alergička, tak bych hlavně doporučovla pravidelnou medikaci antihistaminiky s protizáněltivým účinkem, pokud máte rýmu nebo ucpaný nos , tak i pravidelnou aplikaci nosního spreje . Pokud máte kočky doma, i když nejste s nimi v kontaktu, alergeny se v bytě vyskytují, kočičí alergeny jsou velmi agresivní a v bytě mohou vydržet i dlouhou dobu po tom, co již kočka v prostorech není. Pravidelně byste měla užívat probiotika, ev. některý z bakteriálních imunomodulátorů - tato léčba by se měla ale zavést po předchozím imunologickém vyšetření. Pokud bude v kultivacích Streptococus přetrvává a i nadále budete mít klinické projevy - angíny, teploty, tak bych event. zvážila pendeponizaci - aplikaci penicilinu do svalu v týdenních intervalech 3x po sobě..

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: