Streptokok, gynekologické potíže

Dobrý den, moje potíže trvají již přes dva roky, začaly bolestmi v podbřišku a záněty močového měchýře - měla jsem troje antibiotika za rok. Pak se tyto potíže přeměnily na gynekologické záněty (bakteriální i kvasinkové), kterými v současné době trpím nepřetržitě, občas nějaké zaváděcí tabletky zaberou, ale po vysazení se obtíže vrátí. Byla jsem i na imunologii a alergologii - imunitu mám prý v pořádku a alergická jsem jen na pyly a psa. Před 2 měsící mi gynekoložka řekla, že ve výsledcích vyšel streptokok a brala jsem penicilin, potíže přetrvávaly a po měsíci ve výsledcích vyšetření byl zase streptokok, antibiotika už mi nedala, prý se mám zaměřit na prevenci. Při prohlídce u praktického lékaře (před 14 dny), mi zjistil štěpy v krku - prý to může být také streptokok, dostala jsem antibiotika Fromilid, brala jsem je 4 dny. Vysadila jsem je poté co jsem byla na kontrole a podle vyšetření krve mi bylo řečeno, že zánět v těle nemám a tak jsou antibiotika zbytečná, týden mě nechala doma a zítra mám jít na stěr z krku. Do toho jsem dostala vyrážku, která dost svědí, mám ji po celém těle, již deset dní. Delší dobu mám i zažívací obtíže a občas bolesti žaludku, ale to připisuju stresu, nevím zda to s tím vším souvisí. Bývám také často nemocná a antibiotika mám min. 2x do roka. Na doporučení gynekoložky jsem před měsícem vysadila i antikoncepci, kterou jsem brala nepřetržitě 9 let. Byla jsem už u několika doktorů a léčitelů, zatím bez výsledku. Už nevím na koho se mám obrátit. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokok může být i z běžné flory a nemusí se nutně jednat o infekci s nutností léčby antibiotiky. S užívání ATB mohou taktéž souviset i Vaše kožní obtíže. pokud se sama o sobě nyní cítíte zdráva, a krevní testy jsou v pořádku ATB bych nedoporučovala. Pokud se týče prevence, Vám doporučobvanou gynekologem- doporučovala bych častější intimní hygienu, bavlněné spodní prádlo, pitný režim , z přípravků se nyní objevil na trhu např. preparát Candilactt.

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nesouhlas s názorem lékaře | Od: Lucie | 2.7.2013 20:31
Vážená paní doktorko, z Vašeho hodnocení budou mít velkou radost jen farmaceutické koncerny. Co tak paní tazatelce nabídnou enterovakcinu z vlastního stěru, co? Každý na to má ze zdr. poj. nárok, bez ohledu na věk. A výplachy si dělejte sama, zkuste to - zavádět si irigátor do vagíny s artrózou v kolenou... no nic... nic, co bych nezažila
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Články: Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Správná péče o dutinu ústní...
Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Články: Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Krvácejí vám dásně? Pokud...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: