Streptokok milleri, může způsobit zánět, ovlivnit spánek, je úspěšná opakovaná léčba antibiotiky?

Dobrý den z výtěru z krku mi byl zjištěn streptokok milleri, dostal jsem antibiotika azitromycin mylan na 6 dní, ale že by byla léčba 100% úspěšná se říci nedá. Je tento druh streptokoka vážný a může mít vliv na kvalitu spánku? A může být opakovaná léčba antibiotiky úspěšná?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

S. milleri tvoří součást normální flóry dutiny ústní a horních cest dýchacích a není třeba ho léčit antibiotiky. Vaše obtíže, pokud nějaké máte, pravděpodobně způsobuje nějaký virový zánět, který odezní sám (léčba viróz, až na pár výjimek, není kauzálně možná).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Masivní streptokok | Od: Irena | 24.2.2015 10:27
Dobrý den, já mám zjištěného masivního streptokoka, který ve mě přebívá s největší pravděpodobností už minimálně rok, jelikož jsem ho měla asi 2 měsíce po porodu a proto, že jsem kojila byl léčen pouze penicilinem. Když jsem kojit přestala podle domluvy s lékařkou jsem šla na stěry a i když jsem potíže nepociťovala, bylo mi řečeno, že je stěr pozitivní. To bylo v prosinci... Teď beru od té doby už 3 atb a už měsíc mám silné bolesti v krku nemohu plykat a trpím. Navíc moje imunita je z atb úplně v háji a cítím se úplně vyšťavená. Největší problém je, že už se mi to zase vrací a to jsem atb ještě ani nedobrala. Na tu imunitu jsem si už pořídila Biopron 9 premium na tu únavu a střevní problémy jsme si už pořídila Biopron 9 premium na doporučení paní doktorky, ale pořád nechápu, proč mi nezabírají a atb...Mám snad skusit jiného doktora?
reagovat
Masivní streptokok | Od: Irena | 24.2.2015 10:27
Dobrý den, já mám zjištěného masivního streptokoka, který ve mě přebívá s největší pravděpodobností už minimálně rok, jelikož jsem ho měla asi 2 měsíce po porodu a proto, že jsem kojila byl léčen pouze penicilinem. Když jsem kojit přestala podle domluvy s lékařkou jsem šla na stěry a i když jsem potíže nepociťovala, bylo mi řečeno, že je stěr pozitivní. To bylo v prosinci... Teď beru od té doby už 3 atb a už měsíc mám silné bolesti v krku nemohu plykat a trpím. Navíc moje imunita je z atb úplně v háji a cítím se úplně vyšťavená. Největší problém je, že už se mi to zase vrací a to jsem atb ještě ani nedobrala. Na tu imunitu jsem si už pořídila Biopron 9 premium na tu únavu a střevní problémy jsme si už pořídila Biopron 9 premium na doporučení paní doktorky, ale pořád nechápu, proč mi nezabírají a atb...Mám snad skusit jiného doktora?
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: