Streptokok- nákaza

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka v pochvě. Nakazím při styku i manžela, nebo streptokoka nechytí? Může se nakazit, když mi bude dělat orální sex? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Jano, streptokoky jsou různé a různě infekční, takže by bylo lepší, kdybyste přesně uvedla, o kterého streptokoka jde. V pochvě se ale většinou nacházejí méně agresivní typy, takže riziko nákazy jakoukoli cestou asi není příliš vysoké, pokud má Váš manžel v pořádku imunitu. Navíc předpokládám, že jste dostala nějakou léčbu, a během několika málo dní bude streptokok pryč.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x