Streptokok pneumonia

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, 2-leté dceři byl zjištěn z výtěru krku streptokok pneumonia.Léčena ATB Ospen 400. Po celou dobu léčení jsem nevystavovala nebezpečí nákazy ostatní příbuzné,žádné návštěvy. Můj dotaz zní, může malá někoho nakazit, když bere již antibiotika?Kontrolní výtěr není ještě znám. Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud již bere atb několik dní, je riziko nákazy spíše malé, konečnou informaci však dostanete pouze po konrolním výtěru, někdy jsou totiž bakterie resistentní (prostě odolné a úporně přetrvávají) a v krku mohou přetrvávat i přes půspbení ATB. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: