Streptokok po orálním sexu?

Dobrý den,poslední dobou často trpím na streptokoka v krku, po penicilinu a širokospektrých antibiotikách mě přešel. Ale zdá se mi, že se mi objeví pokaždé, když s přítelem provozujeme orální sex. Je to možné, že on bude pasivní přenašeč? Musí s tím někam na výtěr nebo mu to praktický lékař napíše na doporučení? A je to vůbec možně? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Přenos streptokoka orálním stykem je možný. Stačí přeléčení 5 dnů penicilinem. Výtěry není zcela nutné provádět, pokud máte vysledováno, že obtíže vznikají po orálním styku. Streptokoka lze přenést i při líbání a partner může být bacilonosičem, který nemá žádné obtíže.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: