Streptokok pyogenes

Dobrý den, před 14 dny mi byl udělán stěr z krku a diagnostikován Streptokok Pyogenes, byly mi nasazeny ant. DUOMOX 750 na 7 dní. Dobrala jsem je v úterý a již v pátek jsem měla stejné příznaky jako před léčbou. Dostala jsem další ant. OSPAMOX 1000 na 10 dní. Všimla jsem si, že tyto antibiotika mají účinou látku v podstatě stejnou jako předchozí. Neměl mi být podán nějaký jiný typ ant., když předchozí nezabraly? A může být mezi ant. prodleva pouze 4 dny? Jsem plně kojící a mám měsíční dceru, nemůže jí podávání ant. skoro 17 dní v kuse nějak ublížit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Darino! Jsou-li kultivovány stěry a potvrzen původce, obvykle je k dispozici i citlivost původce k různým antibiotikům. Duomox a ospamox jsou totožné léky jen v jiné formě a nepochybně se jednalo především o potřebnou dávku. Penicilinová antibiotika jsou jen zcela minimálně toxická, ovšem přechází do mateřského mléka.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: