Streptokok stafylokok

Dobrý den, již delší dobu se léčím, mám streptokoka a nemohu se ho zbavit, také mi byl nalezen vřídek na čípku a jsem si jistá, že to je jeden z důvodů, proč se mě strep. stále drží. Chtěla bych se zeptát, zda se po odstranění vřídku, zbavím streptokoka. Dále by mě zajímalo, zda jím mohu při styku nakazit přítele a zda vůbec mohu mít styk. Jsem už bezradná zkusila jsem vše a stále bez účinku. Ráda bych měla děti, budu vůbec moci?? Děkuji za odpověď Jana D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsem to dobře pochopila, máte ve výtěru z rodidel nález steptokoka a stafylokoka. Jinak by nebylo možné, aby tyto bakterie způsobily vřídek na čípku. Ten může být obecně způsoben také jinými příčinami - mechanickým drážděním, virovou infkecí, spolupodítel se může kvasinková infekce (obecně, nemyslím tím, že tohle všechno máte, jen tu vyjmenovávám možnosti, abyste měla lepší představu o příčinách tvroby vřídku na čípku). Styk mít můžete, pokud Vám to Váš gynekolog výslovně nezakázal (zřejmě ne, takže můžete; lékař by styk zakázel, pouze pokud by styk mohl významně zhoršit Váš stav a/nebo pokud by hrozila nákaza partnera). Nevím, co myslíte odstraněním vřídku. Je třeba odstranit příčinu vřídku, tj. například zaléčit infekci. Léčbu by měl stanovit gynekolog - co myslíte tím "zkusila jsem vše"? Doporučuji podrobně se informovat u Vašeho gynekologa, jaký je aktuální stav (co způsobilo vřídek, co máte za infekci, kde je ta infekce, jakou léčbu Vám doporučí a předepíše, jak dlouho se máte léčit..).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: