Streptokok typu a

Dobrý den, dcera má streptokoka typu A, stále se ho nemůžeme zbavit. Byli jiz i hospitalizována. Pomůže vyndání mandlí, kde se nachází? Děkuji JL

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jane. Bohužel bez znalosti celé řady detailů (proč byla hospitalizována, o jakou komplikaci šlo?, aj.) se k věci není možné vyjádřit. V případě velmi častých angín streptokokového původu, zvláště jsou-li spojeny s komplikovaným průběhem nemoci, je odstranění mandlí vhodné - musí to ale zvážit ORL lékař s ohledem na celkový pacientům zdravotní stav.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: