Streptokok u dítěte

Před cca 1,5 měsícem se dcera /3,5 roku/ osypala a měla pupínky na jazyku, bez teplot - diagnostikována pravděpodobně spála, streptokok na 3 křížky. Po přeléčení, 10 dnů penicilin v sirupu, Ospen, bez vyrážky, pouze pupínky, vystouplé pohárky, na jazyka v menší míře zůstaly. To trvá do dnes, a proto jsem ji nechala udělat stěry z krku, Zjištěn streptokok na 2 křížky. Je bez jakýchkoli příznaků nemoci, nemá teplotu, kašel, rýmu ani žádné kožní projevy. Dle lékaře by to nechal být, prý může být bacilonosič. Souhlasíte s postupem, případně jak postupovat nebo zda nějak nepřispět k totálnímu vyléčení. Děkuji, K. A.

Odpověď odborníka:

Ano, pokud je dcera bez problémů a v jejím okolí také nejsou nemocní, kteří by na angíny či spálu trpěli, pak bych se přikláněla k postupu registrujícího lékaře Vaší dcerky a další antibiotika bych nenasazovala.

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x