Streptokok v krku

Dobrý den, dlouhou dobu jsem se cítila hrozně unaveně a když jsem si nechala vzít krev,tak jsem měla ASLO 1470,a jelikož mě bolelo v krku a měla jsem oteklé uzliny byla jse odeslána na ORL tam mi řekli že je to způsobeno streptokokem,po výtěru který mi udělali.Na interně mi paní doktorka řekla že dostanu penecilin a pak mám chodit na pendepon,jenže na ORL mi paní doktorka řekla že bude lepší když si nechám odstranit mandle že se mi to může vracet,protože trpín dost na angíny,tak že bude lepší dát mandle pryč.Takže jsem dostala penicilin 750 na 14 dní..jenže v krku mě stále bolí,mám oteklé uzliny a špatně se mi polyká,mám termín na odstranění mandlí až na září,jelikož mi bylo řečeno že se to přes prázdniny nedělá.Tak se vás chci zeptat jestli i po tom penicilinu mohu nakazit partnera při líbání nebo pohlavním stykem??Nebo už je to přeléčené tím penicilinem a ten krk bolí jen tak?..paní doktorka mi neřekla jesltli je to nakažlivé nebo jak se mám chovat vůči ostatním.Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Streptokoková angina je bohužel infekční onemocnění,které je nakažlivé pro druhého při užším styku.Penicilin by měl vést k "vyhubení"streptokoka,ale to neznamená,že je Váš stav z hlediska přítomnosti mikroorganismů zcela "normální"-nechci Vás nyní unavovat delšími výklady z oblasti imunologie..Moc ráda bych Vás potěšila,ale asi to nepůjde.prázdniny a intimní prožitky s přítelem musíte trochu modifikovat.Moc Vás prosím,s důvěrou řeště své pochybnosti s paní doktorkou,která Vás registruje jako praktická lékařka.Zná Váš celkový stav.Může Vám pomoci i při řešení dalších "plánů" týkajících se Vašich krčních mandlí..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: