Streptokok v krku

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Na začátku prázdnin jsem byla na zábavě a pila jsem po hodně lidech, asi týden na to jsem dostala hnisavou angínu, byl mi nalezen streptokok v krku a v krvi nějaké lehké složky mononukleózy. Dostala jsem antibiotika které mě ale nezabírala proto jsem dostala 4 dávky píchaného penicilinu a antibiotika poté dobrala. Byla jsem nemocná 3 týdny a tak jsem odpočívala aby se mě to nevrátilo. 14 dní jsem byla zdravá jako ryba poté jsem šla na zábavu a pila jsem po 3 lidech a líbala se se svým klukem (je mi 15 let). Uběhly 2 dny a jela sem k doktorce s teplotou a bolestí v krku. Nasadila mi antibiotika a řekla že jsme tu nemoc odchytly v začátku a opět mi našla v krku streptokoka. Chtěla jsem se zeptat co by mohlo být příčinou nákazy? A za jak dlouho po uzdravení budu moct svému příteli pusu? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že jste ještě nebyla zcela doléčená. Co se líbání týče, doporučoval bych po dobrání antibiotik. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
STREPTOKOKOVÁ ANGÍNA | Od: Veronika | 13.7.2016 19:27
Dobrý den, chci se zeptat. Hned
uvádím, že mi je 18 let. Byla jsem u své
lékařky s uchem, hrozně mě bolelo.
Nedalo se to vůbec vydržet, ani jsem
nespala. Odhadla jsem zánět středního
ucha a také správně. Pro jistotu mi paní
doktorka udělal test na Streptokoka.
Byl tam. Diagnostikována
streptokokova angína. V krku mě sice
bolelo, ale dalo se to vydržet narozdil
od ucha. Dostala jsem Ospen 1500 a
na ucho kapičky. Po dobrani si stále
myslím, že jsem se ho nezbavila. V krku
mě bolí sice minimálně, ale cítím dost
krční uzliny a to ucho furt dost bolí a
mám ho zalehle. Po 6 dnech braní ATB
mi paní Dr. udělala CRP z prstu a furt
jsem měla CRP 15. Zítra mi budou dělat
odběry a odesílat do laboratoře. Co
myslíte vy? Co se dělá, když po 10
dnech jsem stále virově infekční?
reagovat
re:STREPTOKOKOVÁ ANGÍNA | Od: uLékaře | 14.7.2016 09:13
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: