Streptokok v krku

Dobrý den,mám opakvané čepy v krku,jeden den vymáčknu a za pár hodin jsou tam 3.V krku mě nebolí ani není zápach z ust.Obvodní lékař to nebral v potaz,že je to slabá imunita.Takhle už to mám tak 5 měsíců.Obvodní lékař mě udělal výtěr z krku a vše bylo v pořádku,Odeslala mě na imunologii a tam mě udlaly znovu výtěr z krku a byl nález streptococus- hemol.a napsaný pro obvodního lákaře,že má zvážit Pendopon,Obvodní lékařka mě dala otázku-operavdu chcete píchát ATB? já na to -no docela mám strach(měla jsem už z Cefzilu ATB reakci a skončila jsem ve špitále) tak mě odpověděla: tak radši kloktejte a pijte čaj.Kloktám stopangin a nic,čaj taky piju.Ted nevím jestli je to nějak vážný a mám orodovat za Pendopon a nebo to tak nechat a sžít se stím...Občas mám, třeba včera noční zimnici -uplný 10 min třes celýho těla ,ale bez teploty(36.5C).?JInak mám celiakii,chronický zánět žalutku a anemii z B12 injekčeně mi ji doplnují.Děkuji mnohokrát za odpověd .je mě 30 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k oslabené imunitě a také přítomnosti zimnice, která může být i známkou toho, že se bakterie dostaly do krve, by bylo přeléčení antibiotiky vhodné. Dlkouhodobější přítomnost streptokoků v krvi může navíc může vyvolat změny v imunitním systému, který pak napadne tkáně vlastního těla (např. revmatická horečka). Penicilin (Pendepon) patří do jiné skupiny antibiotik než lék, po kterém jste měla alergickou reakci, proto by k ní nemělo dojít, aplikace antibiotika by ale měla proběhnout s tím, že na ni bude lékařka připravená a mohla by vám eventuelně podat potřebné léky (to by ale mělo být pravidlem při každém podání antibiotika).

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: