Streptokok v pochvě, kdy je dítě odolné?

Dobrý den, jednou si přeji dítě a mám streptokoka B v pochvě, byl mi dvakrát léčen,ale bez úspěchu. Časem se vždy vrátil. Vím, že tato bakterie dělá problém při porodu. Velmi mě trápí jedna věc na kterou nemám odvahu se gynekologa zeptat z očí do očí. Kdyby partner sáhl na dítě potom, co by mě prstil a neumyl si poté ruce, nakazil by dítě streptokokem? V kolika měsících dítě už je proti streptokokovi odolné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém při porodu je způsoben možným kontaktem vaší sliznice s novorozencem. Ideální by bylo partnera poučit, aby si myl ruce pokaždé, když bude sahat na novorozence... a máte vystaráno.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: