Streptokok v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala, zda neléčený streptokok může způsobit vývojové vady v těhotenství. Byla jsem v prvním trimestru cca 7 týden nachlazená. Vyležela jsem to doma a poté šla k lékaři na kontrolní výtěr z krku. Z výtěru mi byl zjištěn streptokok, ale atb nasazena nebyla, protože mě už v krku nebolelo. Mohla tedy streptokoková infekce něco způsobit. CRP jsem měla v pořádku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít obavy,vývojovou vadu plodu nález streptokoka u vás nezpůsobí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: