Streptokoková angína

Dobrý den, před třemi týdny jsem dostal streptokokovou angínu, byla mi předepsána atb Klacid 250 na 10 dní, zabrala. Týden po začátku užívání atb jsem dostal rýmu (za 7 dní vyléčena), před třemi dny mě ale opět začalo bolet v krku (bolest snesitelná, ale při polknutí patrná), bez teplot, zarudlý krk, místy čepy, které ale do několika hodin mizí, povlak na jazyku. Mohla se mi angína vrátit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, bohužel ano, angína se vrátit může. bylo by vhodné zjistit citlivost bakterií na antibiotika

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: