Streptokoková infekce v pochvě?

Dobrý den, je pravda, že streptokok B v pochvě způsobuje potraty a neplodnost? Gynekolog mi neodpověděl, jen říkal, že to není dobré mít, když plánuji jednou dítě, ale že to má spousta žen a neléčí se to.Je to pravda? Mohu nakazit partnera? Děkuji

Odpověď odborníka:

Není mi známo, že by přítomnost streptokoka v pochvě způsobovala potraty a neplodnost. Rozhodující pro neplodnost a potraty je přítomnost infekce "uvnitř těla", jako např. listerióza, toxoplazmóza apod. Léčba streptokokové infekce se provádí buď celkově antibiotiky resp. u vaginální infekce lokálními léky. Partner se může stát přenašečem streptokoka (přítomnost v krku) a v případě obtíží (angína) je třeba léčit celkově antibiotiky. U partnera bych doporučila kontrolní výtěry z krku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: