Streptokokus v pochvě, 37 tt

Dobrý den. Jsem v 37. tt a bylo mi zjištěno výtěrem z pochvy, že mám streptokoka a že při porodu mi bude aplikována transfuse s antibiotiky, aby se nemohlo miminko nakazit. Četla jsem o tom na internetu a docela mne to vyděsilo, protože tato ochrana je jen 70-85 % úspěšná a mimčo může mít po nakažení velikou řadu problémů. Zajímalo by mne, jestli není v tomto případě lepší porodit císařským řezem a jakou cestou se tento streptokok přenáší. Předem vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romano. ATB clona při porodu je většinově dostatečná a velmi účinná v prevenci poporodních komplikací u dítěte. Porod císařským řezem má svá rizika a pokud by měl být porod veden tímto způsobem pouze kvůli streptokokové infekci, jednoznačně by tato rizika převážila nad přirozeným porodem, byť komplikovaný streptokokovou infekcí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: