Streptokokvá infekce hcd etiol. str. beta-haemolyt. sk. g,c

Dobrý den mám dlouhodobé problémy se zvýšenou teplotou do 37,5 a únavou spojenou s boletmi kloubů. Poprvé jsem navštívil Lékaře v říjnu, tedy více než před půl rokem, z výtěru v krku mi byl zjištěn Beta haemolytický streptokok a zvýšená hodnota jaterních testů: Alt 2,0. Byla mi nasazen jaterní dieta, esentiale forte, lagosa a na vymýcení streptokoka ATB Ospen 1500 30 tablet. Absolvoval jsem všemožná vyšetření krve na infekční choroby typu žloutenek, mononukleóz apod. vše v souvislosti s játry negativní. Zvýšená sedimentace, crp, aslo...ale vše jen mírně. Po třech kůrách Ospenu 1500 streptokokové v těle podle výtěrů zústávájí, zhruba obden se mi plní mandle čepy, které buď vymačkávám nebo vykašlávám. Zůstává také silná únava a bolest kloubů, občasné teploty do 37,5. Jaterní testy oscilují u Alt mezi 2,0-3,5 přičemž ostatní hodnoty jsou v normě max Ast zvýšeno o pár desetin. Chtěl bych se zeptat na doporučení další léčby...Bylo by vhodné případné odstranění mandlí, může souviset streptokoková infekce se zvýšením jaterních testů, doporučila by jste návštěvu imunologie nebo něákého dalšího oddělení. Doposavaď se o mě stará obvodní lékař a lékař na infekční choroby v jaterní poradně. Vzhledem k mému věku 23 let a délce nemoci začínám mírně propadat zoufalství.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji konzultaci odstranění mandlí na ORL, případně imunologické či revmatologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: