Streptotok

Dobrý den,měla bych k Vám dotaz,dcera 7let,od podzimu jí pořád trápí bronchitidy,měla snad 6x ATB,teď na jaře byla hospitalizovana pro dušnost,měla ATB do žil,a dostávala kyslík.Po 14ti dnech chytla str.angínu,má neustále rýmy a pokuckává.Imunolog jí nasadil imunor,přesto chytla tu angínu,tak dostala broncho vaxon,singulair,a flonidan.Je alergik na pyly,roztoče.Po angíně doktor udělal stěry a zjistil jí streptotoka pyogenes a moraxella catarrhalis.Docházíme i na kardiologii,doktorka chce vidět výsledky krve od imunolga,protože dcera má nějak víc prokrvené srdeční cípy/omlouvám se,neznám odborný název/Jsou tyto bacily nějak nebezpečné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je dcera alergička má i zvýšené riziko virových i bakteriálních respiračních infekcí. Pokud přetrvávájí recidivující bronchitidy, kašel, bylo by vhodné zvážit léčbu inhalačními protizáněltivými léky, jejich užívání je nutné rozhodnout po řádném klinickém vyšetření. Streptococus pyogenes, moraxella catarhalis mouhou být součástí běžné bakterielní fluory, pokud nedělají obítže nemusí se opakovaně přeléčovat. Určitě pokud dcerka opakovaně užívala antiibitoka, by měla mít na několik měsíců zařazena probitika, aby došlo k obnovení přirozené bakteriální flory. Při objevení klinických příznaků je vhodné antibitotika nasadit až po kultivačním vyšetření, aby se léčilo cíleně. Samořejmě někdy to tak možné není.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
streptokok v krku | Od: Petr | 20.12.2011 09:35
Dobrý den, měl jsem přibližně 2 měsíce pořád ucpaný nos a bolest hlavy, tak mi paní doktorka předepsala antibiotika na zánět dutin, ale problémy přetrvávaly a nakonec mi zjistili z výtěrů streptokoka v krku. Teď již mám poslední den, kdy beru penicilin a začíná mi pobolívat v krku, kde mi před tím vůbec nebolelo a rýma se pomalu ztrácí. Chci se zeptat jestli by mohl být streptokok ještě nedoléčený a jestli vůbec můžu začít trénovat, aby se mi to náhodou znovu nerozjelo.. Na kontrolní výtěr mám jít až po novém roce. Děkuji za odpověď.
reagovat
streptokok v krku | Od: Petr | 20.12.2011 09:35
Dobrý den, měl jsem přibližně 2 měsíce pořád ucpaný nos a bolest hlavy, tak mi paní doktorka předepsala antibiotika na zánět dutin, ale problémy přetrvávaly a nakonec mi zjistili z výtěrů streptokoka v krku. Teď již mám poslední den, kdy beru penicilin a začíná mi pobolívat v krku, kde mi před tím vůbec nebolelo a rýma se pomalu ztrácí. Chci se zeptat jestli by mohl být streptokok ještě nedoléčený a jestli vůbec můžu začít trénovat, aby se mi to náhodou znovu nerozjelo.. Na kontrolní výtěr mám jít až po novém roce. Děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: