Stres kvůli strachu o zdraví

Dobrý den, je mi teprve 17 let,ale před 3 měsíci jsem si nahmatala v levém prsu bulku,na sonu mi nebylo zjištěno nic vážného,pouze nějaká tuková bulka.I když mi bylo řečeno,že to není nic vážného,neustále se bojím,že se to v něco rozvine nebo že se třeba omylem zrovna u mě lékařka mohla přehlédnout.Mé obavy se od té doby netýkají pouze téhle bulky,ale třeba i každého kašle,bolesti krku atd.Cítím,že jsem ve stresu a odráží se to i na mém zdraví,jelikož jsem během posledních 3 měsíců prodělala 3 angíny,takže už jsem slyšela i že je to ze stresu.Shrnutě,naprosto zbytečně a přehnaně se bojím o své zdraví.Nepomáhá tomu ani fakt,že jsem odjakživa ,,chcípáček'',hned si myslím,že mám něco smrtelně vážného.I když vím,že je to naprosto zbytečný strach a stres,nedokážu si pomoct a furt mám černé myšlenky.Už o sobě přemýšlím i jako o člověku zralém k psychiatrovi.Prosím,poraďte.Děkuji mockrát předem!

Odpověď odborníka:

Dobrý den- je mi líto, že Vám psychiatrická péče nahání takovou hrůzu.. Jste citlivá mladá žena, při oslabení se u Vás začaly projevovat příznaky úzkostné poruchy s nepříjemnými vtíravými myšlenkami. Vůle a rozum v takové konstelaci nedokážou docela zvítězit, navíc to člověka zbytečně připravuje o další síly. Psychoterapie provázená malou dávkou protiúzkostných antidepresív naopak posílí Vaši duševní vyrovnanost i imunitní systém.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: