Stres,úzkost a deprese

Dobrý den,prosím vás o radu k lékům které jsem dostala.Už měsíc a půl trpím úzkostí,pocitem že se nemůžu nadechnout,v noci se často budím,mám sucho v ústech a nemůžu se v sedě najíst,mám velký problém se napít,někam jít na návštevu,být v místnosti kde je více lidí,jít ven když je mlha,nebo se dívat na televizi.Začalo to obyčejnou chřipkou,pak jsem pořád cítila jakýsi knedlík v krku který mi při polikání nahaněl hrůzu že se udusím,a tím to začalo,nemohla jsem vydržet v práci ani v místnosti kde byl malý prostor.Začala jsem lapat po dechu a až když jsem se vybrečela vše se mi uvolnilo,ale jen an chvilku a pak zase na novo.Dostala jsem dva druhy prášků,lexaurin 1.5,a Emanera 40mg.Jelikož jsem si přečetla letáčky nežádoucí učinky,lekla jsem se a nebrala to.Zkusila jsem homeopatikum,které mi docela zabíralo,ale potřebovala jsem něco silnějšího a to by bylo zdlouháve a ataky jsem nenašla nikoho kdo by mi v tomhle poradil.Dva dny jsem měla klid ,ale třetí den to začalo na novo.První den v novém roce jsem to už nevydržela a vzala jsem si 1 lexaurin a druhý den znova,a dnes večer další...jsem zděšena zavyslosti na tenhle lék,ale už to nebylo k vydržení.Dnes jsem ještě zašla za psychiatrem a ten mi k tomu predepsal Citalopram-Teva 20mg,1ráno.A já vás moc prosím o radu,jestli to mám brát a jestli mi to pomůže na tolik abych se těch hrozných pocitů zbavila,a jestli na nich nebudu do konce života závyslá.Děkuji Marie

Odpověď odborníka:

Milá Marie-rozhodně,prosím,vydržte užívat citalopram-je to vynikající antidepresívum s protiúzkostným působením-efekt se dostaví koncem 2.,počátkem 3.týdne..je to bezpečný lék,žádná závislost tady nevzniká-Vaše trápení je určitě velké..Jste zřejmě velmi citlivá bytost,po celkovém oslabení těla infekcí se u Vás dostavilo i rozkolísání duševní rovnováhy.Snažte se dodržovat vhodný denní režim-pravidelně jíst,spát,chodit na procházky..plánujte si čas,nenechávejte příliš volného prostoru..Hlavně nepropadejte zoufalství-bude Vám líp,chce to jen vydržet!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x