Stres,viroza...

Dobry den pred 3 tydny jsem prodelala virozu.mela jsem rymu,kasel,chrapot a zvysenou teplotu.lekarka mi napsala antibiotika,ale ani po dobrani mi neni moc dobre.jsem neustale unavena,mota a boli me hlava.jsem neustale ve stresu a nemam moc silnou imunitu.lekarka mi doporucila jeste tyden odpocivat.pred casem jsem prodelala mononukleozu.myslite,ze se mi mohla vratit?predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste v minulosti prodělala infekční mononukleosu, tak virus v nás zůstává již trvale a někdy opravdu může dojít k reaktivace infekc.e. Takže zcela se nedá vyloučit, že únava může být způsobenea reaktivací viru EBV. Ale spíše bych se přikláněla k etiologii únavy po prodělané infekcei, někdy může trvat až 3 týdny než se organismus po virové infekci zcela zregeneruje. Doporučovala bych znovu zkontrolovat parametry zánětu - CRP, krevní obraz, jaterní testy /kvůli EBV/. Dodržovat klidový režim, vyvarovat se stresu atd..

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x