Střeva

před 4 a 2 lety mám provedenu koloskopii bez nálezu, ale stále mám stužkovitou kašovitou stolici, jen málokdy to je lidsky normální tvar, nejím nic, co by stolici tak ředilo, chodím pravidelně, ale musím dosti zatlačit a jdu ráno 2 až 4x v rozmezí 2 hodin.Můj lékař řekl, že další koloskopie není nutná. Opravdu se nemusím obávat nějakého vážnějšího onemocnění, děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přikláním se k názoru Vašeho lékaře, že při 2 negativních koloskopiích za poslední 4 roky je pravděpodobnost závažného onemocnění tlustého střeva mizivá. Vámi popisované obtíže mohou být způsobeny nevhodnou stravou - především nedostatkem nevstřebatelné vlákniny a nedostatkem tekutin

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: