Střevní chřipka

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Beru HA Minerva a užívám ji vždy ve 20:00, někdy třeba něco málo po 8.. V pátek večer mě zastihla střevní chřipka, proto jsem prášek nevzala,abych ho zbytečně nevyzvracela a užila jsem ho až v sobotu ráno o půl 8, kdy už jsem si mohla být jistá, že průjem ani zvracení nehrozí. Je ovlivněna účinnost antikoncepce,když byl pášek užit zhruba až po 11,5 hodinách od pravidelného užití?Dokončuji platíčko,takže to byl 16 prášek.Mohu si tedy po dobrání platíčka udělat s klidem 7 denní pauzu nebo musím postupovat jako bych prášek zapomněla užít a po dobrání starého začít brát nové platíčko bez pauzy?Taktéž by mě zajímalo jestli zvracením nebyla přerušena předešlá učínnost antikoncepce. Zhruba 9 dní před chřipkou jsem měla pohl. styk. Děkuji za rychlou odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! V popsaném případě je sice narušena účinnost antikoncepce, ale zcela nepatrně a zanedbatelně. Po popsaném zpoždění můžete pokračovat jakoby se nic nestalo. Chcete-li mít jistotu,. použijte v průběhu stávajícího vyklu ještě doplňkovou kontracepci, např. spermicidní gel či kondom.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: