Střevní chřipka

dobrý den, můj syn a manžel prodělali před 4 dny střevní nejspíše virovou chřipku (zvracení, průjem,slabost) která trvala asi dva dny. Já se nyní vracím domu z porodnice s nedonošeným miminkem. Mám se ještě obávat nákazy,jsou ještě manžel se synem infekční? Jinak čas nemoci trávili mimo domov, takže v bytě by se neměla viroza vyskytovat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Gabrielo! Osoby, které onemocněly virovým průjmem, vylučují virus ve stolici zpravidla ještě několik dní, eventuelně i dva týdny. Nakažlivost je samozřejmě největší na začátku onemocnění a s přibývajícím časem klesá. Pokud budou váš muž a syn s miminkem ve společné domácnosti, je po tuto dobu třeba dbát na zvýšenou hygienu, časté mytí rukou, hlavně před kontaktem s dítětem. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: