Střevní chřipka v 7.tt a rizika pro plod?

Dobrý den, paní doktorko,chtěla jsem se prosím zeptat: v mém 7.těhot.týdnu prodělala naše rodina po návštěvě dětského centra Hopsárium nějakou střevní chřipku (z tamějšího jídla, postihlo to i další 2 rodiny, které byly s námi.) Manžel: zvracení,průjem,teploty 2 dny; až 3 dny po manželovi zvracela 2x dcera, bez teplot, plynatost, častěji chodila na stolici,ale neměla průjem. Mně bylo celou dobu dost nevolno, říhání, plynatost, ale bez výraznějšího průjmu a bez zvracení. Zvýšenou teplotu jsem nepociťovala, ale v tentýž den, co dcera zvracela, jsem měla 1/2 dne mírnou zimnici a bolesti svalů nohou - lýtek a stehen. Poté vše odeznělo, u mě to plynule přešlo v nevolnosti těhotenské. Nevím, do jaké míry se dá říct, zda u mě proběhla střevní chřipka (či co to bylo za infekci) nebo šlo už i o těhotenské nevolnosti (ale měla jsem tu zimnici....). A bojím se, zda ta infekce nemohla mít vliv na vývoj plodu, jakože by mohla způsobit nějaké vývojové vady? Dá se říci,jak to u takovýchto infekcí v raném těhotenství bývá? Vím, že se nedá nic říct/zaručit 100%, jen bych ráda věděla, zda se mám spíš připravit,že z toho je/bude problém či zda mohu být relativně klidná....alespoň třeba podle Vašich zkušeností z praxe. Předem velmi děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

dobrý den, můžete být klidná, pravděpodobně bude vše v pořádku:) velmi špatné v prvním trimestru jsou vysoké teploty, což jste neměla

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: